Fazuľová polievka akú si zamilujete. Aj s kuracím mäsom!

Fazuľová polievka akú si zamilujete. Aj s kuracím mäsom!
Bonatex

Tento recept vyjde asi na štyri porcie a je vhodný práve vtedy, keď sa ponáhľate a nemáte príliš veľa času na varenie. Nasýti vás i vašu rodinu a zamilujete sa do neho. A navyše je zdravý! Poskytne vám to čo váš organizmus potrebuje. Tak ho vyskúšajte!

polévka
 
Príprava samotného jedla trvá asi štvrť hodiny. Zohnať suroviny nie je vôbec náročné pretože sú to bežné ingrediencie, ktoré pravdepodobne nájdeme v každej kuchyni. Finančne náročný recept to tiež nie je.
 
Ako základ budeme potrebovať dvesto gramov kuracích pŕs. Ďalej jednu cibuľku a samozrejme fazuľa je tiež dôležitá. Tej by malo byť približne tristo gramov. Soľ ako súčasť väčšiny jedál budeme používať tiež. Olej budeme potrebovať rovnako ako aj mletú rascu a mletú papriku – jednu lyžičku. Zeleninový bujón použijeme v tomto recepte tiež. Potrebovať budeme jednu kocku. Zemiačiky nesmú chýbať. Pripravíme si rovno tri. Ovsené vločky sú zdravé a preto nám rozhodne neuškodí ak ich použijeme približne v množstve troch veľkých lyžíc. No a ako ozdobu použijeme petržlenovú vňať. Ak vám nič doma v kuchyni nechýba a ste pripravený začať s varením, tak sa do toho môžeme vrhnúť.
 
Začneme tým, že ovsené vločky opečieme len tak nasucho na panvici. Popritom si pripravíme mäso a to tak, že ho najskôr umyjeme a osušíme. Následne ho nakrájame na kúsky. Pokračujeme prípravou cibuľky, ktorú očistíme a nakrájame na drobné kúsočky. Zemiaky si môžeme už prichystať tiež. Najskôr ošúpeme šupky a potom nakrájame zemiaky na hrubšie pásy.
 
Cibuľu osmažíme v hrnci na oleji tak aby mala sklovitú farbu. Pridáme mäsko a budeme ho chvíľku opekať. Pridáme viaceré ingrediencie ako sú paprika, rasca, nastrúhané zemiaky a samozrejme fazuľa. Prilejeme jeden a pol litra vody a následne necháme aby sa začal obsah hrnca variť.

fazole
 
 
Pridáme už len bujón v kocke a vločky. Necháme chvíľu variť. Podľa chuti už iba osolíme a môžeme začať plniť taniere. Na tanieroch ešte polievku dozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme začať s ochutnávkou a vychutnať si každé jedno sústo.
 
Krátko trvajúci recept, ktorý nám ušetrí čas no zároveň nám dá toho veľmi veľa. Živiny a potrebné látky sú pre nás iba prospešné a aj preto by sme mali mať túto polievku na zozname jedál, ktoré si čas od času pripravíme. Koniec koncov je aj veľmi chutná.

Fazuľová polievka akú si zamilujete. Aj s kuracím mäsom!
Ohodnoťte příspěvek