Do zip sáčkov dnes zabalíte takmer všetko.

Každoročne do našich domácností, alebo na miesta kde pracujeme, prichádzajú malé drobnosti, ktoré nám významne uľahčujú život. Medzi také drobnosti patrí napríklad suchý zips, s ktorým sa už dnes môžeme stretnúť takmer všade, alebo rôzne pomôcky v kuchyni, ktoré nám nenápadne pomáhajú pri každodenných činnostiach. Jednou z takýchto vecí, ktoré naše staré mamy nepoznali, je uzatvárateľný zips sáčok.

drobné mince

Zip sáčok je v podstate bežný polyetylénový sáčok, ktorý má navyše dômyselný zips. Tento zips umožňuje sáčok opakovane otvárať a uzatvárať. Takto do sáčkov môžeme uskladňovať kadejaké predmety. Často sa takto uskladňujú predmety drobnej povahy, ako sú napríklad mince. Vďaka vzduchotesnosti uzatvárania týchto vrecúšok môžeme do nich bezpečne ukladať aj suché sypké materiály alebo potraviny. Často do nich vkladáme úplne drobné vzácne predmety, ako napríklad prstene alebo náušnice. Takéto drobnosti sa často niekde zapotrošia alebo sa stratia, no uloženie vo vrecúšku je viac praktické. Vo všeobecnosti môžeme povedať, že takto môžeme skladovať alebo prepravovať všetky predmety alebo materiály, ktoré potrebujeme ochrániť pre odrením, vlhkosťou alebo všadeprítomným prachom. Úplne dokonalé sú tieto sáčky na uskladnenie alebo prepravu rôznych byliniek, ktoré potrebujeme ochrániť pred vlhkosťou a zároveň aj pred stratou vône.

sušené bylinky

Takéto uskladnenie je veľmi praktické a hlavne až neuveriteľne lacné, keďže tie najmenšie rozmery zip sáčkov sú z pohľadu ceny centové položky. Kvalitné obchody predávajúce zip sáčky ponúkajú množstvo rozmerov týchto vrecúšok, ktoré sa môžu odlišovať aj svojou hrúbkou. Niektoré zip sáčky obsahujú vo svojej hornej časti aj malú dierku. Tá slúži v prípade potreby na zavesenie sáčkov na stojan v obchode s drobnými predmetmi. Pri takto zabalených tovaroch, ktoré potrebujeme často otvárať a zatvárať, je vhodný zip sáčok s posuvným bežcom. Otváranie a zatváranie je tak veľmi pohodlné a rýchle.